Voiko kaivovettä juoda? – Tarvitaanko lisäkäsittelyä?

Suomen Kaivohuolto – Veden otto, puhdistus ja jakelu

Suomen Kaivohuolto on vuonna 2017 perustettu yritys, joka tarjoaa laadukasta ja ammattitaitoista palvelua veden ottoon, puhdistukseen ja jakeluun liittyen. Yhdenmukaisella toiminnallaan yritys takaa, että kaivoista saadaan turvallista ja puhtauttaan säilyttävää juomavettä ympäri vuoden ja ympäri Suomen. Suomen Kaivohuolto erikoistuu rengaskaivojen, porakaivojen, lähdekaivojen, kivikaivojen ja arkkukaivojen huoltoihin, puhdistuksiin ja kunnostuksiin.

Korkea pintavesitiiviyden puute on valitettavan yleinen ongelma vesikaivoissa Suomessa. Sade- ja sulamisvesi pääsee helposti kummittelemaan kaivoon ja tällöin käytettävän veden laatu heikkenee merkittävästi. Tämän lisäksi se voi aiheuttaa terveysriskejä käyttäjälle. Suomen Kaivohuolto on kuitenkin tässä apunasi.

Kaivoveden juonti – Onko se turvallista?

Usein meille esitetään kysymys, voiko kaivovettä juoda suoraan kaivosta tai onko siihen tarpeen tehdä lisäkäsittelyä. Asian suhteen ei voida antaa yksiselitteistä vastausta, sillä vastaus riippuu monista tekijöistä. Suomessa kaivoveden laatu on yleisesti ottaen hyvää, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki kaivot tuottaisivat automaattisesti turvallista juomavettä.

Rengaskaivojen, porakaivojen ja muiden kaivojen vesi voi sisältää erilaisia epäpuhtauksia, kuten bakteereja, viruksia, raskasmetalleja tai muita haitallisia aineita. Tästä syystä kaivoveden laadun tulisi aina täyttää hyväksytyt standardit ennen sen käyttöä juomavetenä. Suomen Kaivohuolto tuntee kaivosi ja sen mahdolliset ongelmat parhaiten ja pystyy tarvittaessa suorittamaan lisäkäsittelyjä, joilla saadaan poistettua mahdolliset epäpuhtaudet kaivovedestä.

Lisäkäsittely kaivovedelle – Miksi se on tärkeää?

On suositeltavaa tehdä lisäkäsittelyä kaivovedelle ennen sen juomista, sillä se voi sisältää erilaisia mikrobeja, viruksia tai kemikaaleja, jotka voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia ihmiselle. Kaivosi sijainti, ympäristö, alueen maaperä ja muut tekijät vaikuttavat kaivoveden laatuu ja puhtauden. Suomen Kaivohuolto osaa tulkita kaivojen tutkimusnäytteitä ja suositella tarvittavia lisäkäsittelyjä, kuten desinfiointia ja suodatusta, jotta kaivovesi olisi täysin turvallista juotavaksi.

Jos epäilet kaivosi veden laatua tai et ole varma, onko se turvallista juomavettä, Suomen Kaivohuolto on valmis auttamaan sinua. Ammattilaisemme osaavat kartoittaa tilanteen ja suunnitella tarvittavat toimenpiteet, jotta saat turvallista juomavettä itsellesi ja perheellesi joka päivä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa kaivoista ja niiden huoltamisesta!

    Täyttämällä lomakkeen hyväksyn tietojeni tallentamisen markkinointirekisteriimme tietosuojaselosteemme mukaisesti.

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.