Usein kysytyt kysymykset

Suomalaisten vesikaivojen yleisimmät ongelmat eivät välttämättä liity veden makuun tai hajuun vaan rengaskaivojen sisäisiin ja ulkoisiin rakenteisiin sekä ympäristön aiheuttamiin riskeihin. Vesikaivojen ongelmat voidaan usein paikantaa ammattilaisen tekemän kuntotutkimuksen myötä.

Suomessa on ELY-keskuksen mukaan 350 000 kaivoa välittömän huollon tarpeessa. Maksuttomien kuntotarkastusten myötä tarjoamme vesinäyte- ja huoltopalvelujamme asiakkaille, jotka niitä tarvitsevat. Tarjouksistamme voi myös kieltäytyä, sillä asiakkaaltamme kysytään kuntotarkastuksen päätteeksi, haluaako tämä huoltotarjouksen Suomen Kaivohuollolta. Pelkkä kuntotarkastuskin voi riittää!

Kaivon huolto voi tarkoittaa esimerkiksi kaivojen tyhjennyksiä, tiivistyksiä, pohjamassojen vaihtoa, pohjaventtiilien vaihtoja, rengastuksia, routavauriokorjauksia, eristyksiä tai puhdistuksia ja desinfiointeja.

Kaivoveden analysointi on erillinen palvelu, jonka avulla selviää onko puhtaaltakin näyttävässä juomavedessä esimerkiksi e.coli -bakteereja tai muita haitallisia tekijöitä.

Suositusten mukaan kaivovesi tulisi tutkia 3 vuoden välein. Suomen Kaivohuolto toteuttaa kaivoveden tutkimuksia omassa laboratoriossaan, jonka vuoksi saat luotettavat tulokset nopeasti.

Tilaa meiltä maksuton kaivon kuntotarkastus, jonka jälkeen kerromme yksityiskohtaisesti, mikä on asiantuntijoidemme arvio mahdollisen huollon tarpeellisuudesta ja laajuudesta.

Haljenneen vesikaivon korjaus riippuu kaivon yleisestä kunnosta sekä halkeaman laadusta.

Ei voi. Toimenpiteemme keskittyvät vain kaivojen parantamiseen ja Suomen Kaivohuollolla on töilleen takuu.

Jokaisessa pumpussa ovat omat hyvät ja huonot puolensa. Paras malli löytyy, kun meillä on selvillä kaivon etäisyys ja korkeusero kiinteistöstä, veden käyttömäärä, sähkönsaantimahdollisuudet ja pumpulle tarvittavat tilat.

Tyypillinen käyttöikä aktiivisessa käytössä olevalle pumpulle on 15 – 20 vuotta. Tämän jälkeen riskit kasvavat huomattavasti.

Kyllä! Toimitamme kaivotekniikkaa myös vesiosuuskunnille, maatiloille, yrityksille ja kaupungeille.

Juomaveden tulisi olla väritöntä, hajutonta ja mautonta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tämä ei pelkästään kerro koko totuutta ja kirkaskin kaivovesi voi sisältää vaarallisia aineita. Maaperässä voi olla ihmisen terveydelle haitallisia ainesosia, jotka voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa käyttäjälle vakavia terveyshaittoja. Vesinäyte kaivosta on ainoa tapa varmistua siellä kiertävän veden puhtaudesta.

Kaivoveden tutkimus kesämökillä tulisi tehdä kolmen tai viiden vuoden välein. Kaivovesi kesämökillä on hyvä tutkia myös ennen kaivon käyttöön ottoa, koska kaivon rakentamisessa voi tulla veteen samentumia. Tutkiminen tulee myös tehdä siinä vaiheessa, ennen kuin kaivo otetaan käyttöön.

Soita Suomen Kaivohuoltoon p. 041 313 0615 tai täytä lomake verkkosivuillamme. Kerromme yksityiskohtaiset ohjeet vesinäytteen ottoon, jotta tutkimustulokset ovat mahdollisimman tarkat.

Analysoimme vesinäytteet omassa, laitekantaa ja henkilöstön osaamista myöten korkeatasoisessa laboratoriossamme. Yrityksemme on toimialamme yksi suurimmista toimijoista.

Perusvesinäytteen hinta on 199 € ja laajan vesinäytteen hinta on 299 €. Suosittelemme vesinäytteen ottamista joka kolmas vuosi siten, että vesinäytteissä vuorotellaan laajaa ja perusvesinäytettä.

Varaa maksuton kaivon kuntotutkimus

Voit myös soittaa: 041 313 0615

  Lähettämällä viestin hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn
  tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  10 pistettä

  Paljon on alalla yrittäjiä, mutta vain parhaat, Kuten Suomen Kaivohuolto, saavat 10 pistettä!

  Asiallinen palvelu

  Palvelu asiallista, kaikki tapahtui kuten sovittiin ja aikataulussa. Tiedotus toimi hyvin.

  Täydellinen palvelu

  Palvelu on täydellistä, alusta loppuun, työntekijät kohteliaita ja työnsä osaavia.

  Asiantuntevia ammattilaisia

  Kaivon huoltajat olivat asiantuntevia ammattilaisia, Työssä käytettävät koneet olivat tehokkaita ja työhön sopivia.

  Tilaa uutiskirjeemme!

  Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa kaivoista ja niiden huoltamisesta!

   Täyttämällä lomakkeen hyväksyn tietojeni tallentamisen markkinointirekisteriimme tietosuojaselosteemme mukaisesti.

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.