Vesinäytteet

Askarruttaako vesikaivosi veden laatu? Toteutamme vesikaivojen vesianalyysit kokonaispalveluna. Suositusten mukaan kaivovesi tulisi tutkia 3 vuoden välein. Palveleva laboratoriomme auttaa sinua tutkimaan käytössä olevan vedenlaadun ja löytämään tarvittaessa ratkaisut turvalliseen veden saantiin.

Haluan tarjouksen palvelusta Yhteystiedot

Vesinäytteet

Suositusten mukaan kaivovesi tulisi tutkia 3 vuoden välein. Vesinäytteiden tutkiminen tulee antaa ammattilaisten hoidettavaksi. Mikäli vesianalyysin mittaustulokset ylittävät Suomen terveysviranomaisten laatusuositukset, on tärkeää ymmärtää mistä ongelmat johtuvat ja miten niitä voidaan lähteä korjaamaan. Suomen Kaivohuollon oma laboratorio analysoi talousvetesi vedenlaadun nopeasti ja laadukkaasti. Yrityksenä olemme erikoistuneet puhtaan talousveden saamiseen vesikaivoista.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus pienten yksiköiden talousveden laatuvaatimuksista ja valvontatutkimuksista vuodelta 2001 mukaan talousvedessä ei saa olla pieneliöitä, loisia tai mitään muita aineita sellaisia määriä, joista voi olla haittaa ihmisen terveydelle. Talousvesi ei saa aiheuttaa haitallista syöpymistä tai haitallisten saostumien muodostumista vesijohdoissa, kiinteistön omissa laitteissa taikka vedenkäyttölaitteissa. Tämä koskee myös kesämökkien kaivovettä, jota käytetään talousvetenä.

Vesinäytteen otto paljastaa pohjaveden ongelmat

Suomessa meillä on yksi maailman maailman korkealaatuisimmista pohjavesistä. Ongelmia kuitenkin esiintyy niin asuintalojen kuin kesämökkien kaivovesissä. Tyypillisimmät ongelmat ovat korkea rauta- ja mangaanipitoisuus sekä veden matala pH-arvo. Pintaveden mukana tulevat haittatekijät, kuten humus ja maanpinnalta kulkeutuvat bakteerit haittaavat turvallista kaivoveden käyttöä. Tilaa vesinäyte soittamalla numeroon 041 313 0615.

Perusvesinäytteen ja laajan vesinäytteen tutkittavat pitoisuudet ja ominaisuudet

Teemme sekä perusvesinäytteitä että laajoja vesinäytteitä.

Perusvesinäytteeseen kuuluvat tutkimukset:

 • Mangaani
 • Veden kovuus
 • Rauta
 • Kalsium
 • Magnesium
 • Happamuus
 • Kolifomiset bakteerit
 • Enterokokkibakteerit
 • E. colibakteeri
 • Sähkönjohtavuus

Laajaan vesinäytteeseen kuuluvat lisäksi seuraavat tutkimukset:

 • Nitriitti (NO2)
 • Nitriittityppi (NO2-N)
 • Nitraatti (NO3)
 • Nitraattityppi (NO3-N)
 • Kupari
 • Humus
 • Hapettuvuus
 • Fluoridi

Varaa maksuton kaivon kuntotutkimus

Voit myös soittaa: 041 313 0615

  Lähettämällä viestin hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn
  tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  10 pistettä

  Paljon on alalla yrittäjiä, mutta vain parhaat, Kuten Suomen Kaivohuolto, saavat 10 pistettä!

  Asiallinen palvelu

  Palvelu asiallista, kaikki tapahtui kuten sovittiin ja aikataulussa. Tiedotus toimi hyvin.

  Täydellinen palvelu

  Palvelu on täydellistä, alusta loppuun, työntekijät kohteliaita ja työnsä osaavia.

  Asiantuntevia ammattilaisia

  Kaivon huoltajat olivat asiantuntevia ammattilaisia, Työssä käytettävät koneet olivat tehokkaita ja työhön sopivia.

  Usein kysytyt kysymykset vesinäytteistä

  Juomaveden tulisi olla väritöntä, hajutonta ja mautonta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tämä ei pelkästään kerro koko totuutta ja kirkaskin kaivovesi voi sisältää vaarallisia aineita. Maaperässä voi olla ihmisen terveydelle haitallisia ainesosia, jotka voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa käyttäjälle vakavia terveyshaittoja. Vesinäyte kaivosta on ainoa tapa varmistua siellä kiertävän veden puhtaudesta.

  Kaivoveden tutkimus kesämökillä tulisi tehdä kolmen tai viiden vuoden välein. Kaivovesi kesämökillä on hyvä tutkia myös ennen kaivon käyttöön ottoa, koska kaivon rakentamisessa voi tulla veteen samentumia. Tutkiminen tulee myös tehdä siinä vaiheessa, ennen kuin kaivo otetaan käyttöön.

  Soita Suomen Kaivohuoltoon p. 041 313 0615 tai täytä lomake verkkosivuillamme. Kerromme yksityiskohtaiset ohjeet vesinäytteen ottoon, jotta tutkimustulokset ovat mahdollisimman tarkat.

  Analysoimme vesinäytteet omassa, laitekantaa ja henkilöstön osaamista myöten korkeatasoisessa laboratoriossamme. Yrityksemme on toimialamme yksi suurimmista toimijoista.

  Perusvesinäytteen hinta on 189 € ja laajan vesinäytteen hinta on 259 €. Suosittelemme vesinäytteen ottamista joka kolmas vuosi siten, että vesinäytteissä vuorotellaan laajaa ja perusvesinäytettä.

  Tutustu muihin palveluihimme

  Vesikaivon kuntotutkimukset

  Toteutamme rengaskaivojen, porakaivojen sekä lähdekaivojen kuntotutkimukset veloituksetta ympäri Suomen.

  Tilaa kuntotutkimus

  Vesikaivohuollot

  Vesikaivojen huolto- ja korjaustoimenpiteillä saavutetaan laadukas talousvesi ympäri vuoden.

  Tutustu kaivohuoltoon

  Vesitornit

  Tarjoamme korkealaatuista vesitornien huoltoa, joka varmistaa veden laadun ja turvallisuuden.

  Tilaa kuntotutkimus

  Vesikaivon rakentaminen

  OneWell - All in One ratkaisu tekee vesikaivon hankinnasta helppoa ja nopeaa. Annamme vesikaivoillemme laatutakuun sekä veden riittävyydelle että sen laadulle.

  Lue lisää

  Kaivotekniikka

  Nykyaikainen kaivotekniikka varmistaa kiinteistöllesi pitkäikäisen ja toiminta-varman vedenjakelujärjestelmän.

  Lue lisää kaivotekniikasta

  Kaivotarvikkeet

  Kaivohuoltojen ohella palveluihimme kuuluvat kaivotarvikkeiden asennukset ja korjaukset. Meiltä löytyy laaja valikoima kaivotarvikkeita mm. kaivon kannet, kaivokalkit, pikabetonit, ilmaputket ja itsesäätyvät lämmityskaapelit.

  Tutustu valikoimaamme

  Vedensuodattimet

  Vedensuodattimet rengas- ja porakaivoihin sekä keskisuurin vedenottamoihin. Toteutamme myös asennukset ja huollot takuutyönä.

  Tutustu valikoimaamme

  Konetyöt

  Teemme kaivolle runkolinjat, asennamme routaeristykset, vedämme sähköt, oikaisemme renkaat, muokkaamme maat, putkitamme kaivot sekä toteutamme ojitukset ja rengastukset asiakkaan ja ennen kaikkea kaivon tarpeiden mukaisesti.

  Tutustu palveluihimme

  Verkostohuollot

  Kaivohuollon yhteydessä huollamme kiinteistön ja kaivon välisen runkoputkiston puhdistuksen. Toteutamme myös talon sisäisen käyttövesiverkoston puhdistuksen.

  Lue lisää menetelmistämme

  Desinfioinnit

  Kaivon desinfiointi tulee antaa ammattilaisen hoidettavaksi. Kun tilaat maksuttoman kaivon kuntotutkimuksen, teemme sinulle halutessasi tarjouksen kaivon puhdistuksesta ja desinfioinnista.

  Tutustu palveluihimme

  Vesinäytteet

  Toteutamme vesikaivojen vesianalyysit kokonaispalveluna. Laboratoriomme auttaa sinua tutkimaan käytössä olevan vedenlaadun ja löytämään ratkaisut turvalliseen veden saantiin.

  Tilaa vesinäyte

  Suomen Kaivohuolto

  Suomen Kaivohuolto on turvallinen valinta

  Suomen Kaivohuolto Oy toteuttaa vesikaivojen huollot ja korjaukset ”avaimet käteen” -palveluna ympäri vuoden. Asiakaskuntaamme kuuluvat vesiosuuskunnat, maatilat, yritykset, kaupungit sekä yksityiset kotitaloudet.

  Lue lisää

  Tilaa uutiskirjeemme!

  Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa kaivoista ja niiden huoltamisesta!

   Täyttämällä lomakkeen hyväksyn tietojeni tallentamisen markkinointirekisteriimme tietosuojaselosteemme mukaisesti.

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

   Ota yhteyttä

    Lähettämällä viestin hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn
    tietosuojaselosteemme mukaisesti.