Tiesitkö, kuinka huollettu vesikaivo tuo kustannustehokkuutta kiinteistön ylläpitoon?

Vesikaivon huolto vaikuttaa usein laajemmin kuin moni tuleekaan ajatelleeksi. Huolto paitsi parantaa talous- ja juomaveden laatua, mutta laadukas kaivovesi saattaa pidentää laitteiden käyttöikää, joka luonnollisesti tarkoittaa vuosien kuluessa säästöä.

Käyttöikä aktiivisessa käytössä olevalle ja huolletulle pumpulle voi olla jopa 20 vuotta ennen suurempia riskejä, mutta kaivohuollot kannattaa teettää ammattilaisella 5 – 15 vuoden välein. Kunnallisesta verkostosta tuleva vesi voi puolestaan sisältää kivennäisaineita, jotka voivat olla haitallisia esimerkiksi pesukoneille – saostumien vuoksi pyykinpesukoneet tarvitsevat enemmän pesuainetta kuin aiemmin.

Kalsiumin ja magnesiumin suuren määrän aiheuttamien kalkkisaostumien vuoksi vettä kutsutaan “kovaksi”. Kovan veden tuoman kalkin kertyminen saattaa tukkia lattiakaivoja ja kalkkia kertyy tästä syystä myös kahvinkeittimiin. Suomessa pohjavesi sisältää vähän kalkkia, jonka vuoksi se on pehmeää vettä, joka ei aiheuta kovan veden haittoja.

Huolletusta kaivosta oma talous- ja juomavesi

Kunnalliseen vesi- ja jäteverkostoon liittyminen voi joissain sijainneissa olla kallista, joten huollettu kaivo voi olla mahdollisuus vesilaskujen vähentämiseen, kun talous- ja juomavesi tulee niin sanotusti omasta takaa. Tämä voi olla hyvä valttikortti myös siinä vaiheessa, jos kiinteistöä ja taloa ollaan myymässä. Toimiva, huollettu vesikaivo voi nostaa kiinteistön arvoa.

Kiinteistöä myytäessä kannattaa markkinoida myös sitä, kuinka oman veden avulla voi kastella huoletta pihaa ja puutarhaa. Maisemoinnin kustannukset pienentyvät, kun ei tarvitse pohtia kunnallisen veden kuluttamista tähän tarkoitukseen. Mitä suurempi kiinteistö, hyötyy ostaja sitä suuremmista säästöistä.

Kiinteistön ostajia kiinnostaa varmasti myös kaivoveden laatu, sillä monet huoltamatta jääneet kaivot ovat aiheuttaneet oston jälkeisiä selvittelyjä joskus jopa oikeudessa asti. Ennen kiinteistön myymistä voikin olla järkevää tilata kaivoveden tutkimus. Suomen Kaivohuollolla on oma laboratorio, joka analysoi kaivoveden laadun nopeasti ja laadukkaasti.

Maksuttoman kuntotutkimuksen avulla tiedät huoltotarpeet

Suomen Kaivohuollon maksuton kuntotutkimus auttaa selvittämään, tarvitseeko kaivosi huoltoa tai muita toimenpiteitä. Kuntotutkimuksessa selviävät tarvitseeko kaivon sisäpuoli parannuksia rakenteiden, puhtauden ja saumojen tiiviyden osalta. Samalla tarkastetaan ympäristön vaikutus veden tuottoon ja sen laatuun. Lopuksi asiakas saa kuntotarkastusraportin arvokkaalla tiedolla kaivon nykytilasta ja sen käyttöön liittyvistä asioista varustettuna.

Vesikaivojen huollot voivat tarkoittaa vaikkapa kaivojen tyhjennyksiä ja syvennyksiä, tiivistyksiä ja eristyksiä, pohjahiekkojen vaihtoa, kaivokalkin asennuksia ja vaikkapa kaivojen rengastuksia. Huolto voi tarkoittaa myös puhdistusta, joka voidaan tehdä korkeapainemenetelmällä, desinfioinnilla tai kaivon pohjan puhdistuksella. Kiinteistön ja kaivon väliset putket voidaan pestä painehuuhtelulla tai ns. possutuksella. Vesikaivojen huolto on hyvä ajoittaa 5 – 15 vuoden välein, mutta veden laatua tulee seurata maksimissaan kolmen vuoden välein.

Maksuttoman kuntotutkimuksen yhteydessä voimme ehdottaa suosittelemiamme huolto- ja korjaustehtäviä. Voit varata tutkimuksen soittamalla numeroon 041 313 0615.

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa kaivoista ja niiden huoltamisesta!

    Täyttämällä lomakkeen hyväksyn tietojeni tallentamisen markkinointirekisteriimme tietosuojaselosteemme mukaisesti.

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.