Vesikaivon kuntotutkimukset

Suomalaisten vesikaivojen yleisimmät ongelmat eivät välttämättä liity veden makuun tai hajuun vaan rengaskaivojen sisäisiin ja ulkoisiin rakenteisiin sekä ympäristön aiheuttamiin riskeihin. Vesikaivojen ongelmat voidaan usein paikantaa ammattilaisen tekemän kuntotutkimuksen myötä.

Tilaa kuntotutkimus Yhteystiedot

Kaivon kuntotutkimus

Kaivon kuntotutkimus on palvelu, jossa tutkimme kaivon sisäpuolen kunnon, rakenteet, puhtauden, saumojen tiiviyden sekä ympäristön vaikutuksen veden tuottoon ja sen laatuun. Ensimmäisenä askeleena kaivon tutkimisessa Suomen Kaivohuolto toteuttaa kuntotarkastuksen, joka tehdään asiakkaan kanssa haastattelun pohjalta. Maksuttoman palvelumme päätteeksi asiakkaamme saa käyttöönsä kuntotarkastusraportin, josta saat arvokasta tietoa kaivon nykytilasta ja sen käyttöön liittyvistä asioista. Tarvittaessa ja asiakkaan niin halutessa kerromme suosittelemamme toimenpiteet, kuten huollot ja korjaukset. Voit varata tutkimuksen soittamalla numeroon 041 313 0615.

Kuntotutkimuksessa tarkastetaan ja kirjataan asiakkaalle seuraavat asiat:

 • Vesikaivon ympäristön vaikutukset vesikaivoon ja veden laatuun
 • Kaivon rakenteet sekä niiden kunto
 • Vesinäytteiden tulkintapalvelu olemassa olevista näytetuloksista
 • Kaivotekniikan kuntokartoitus (pumput, painesäiliöt ja muu kaivotekniikka)
 • Tiedossa olevien ongelmien tulkinta ja paikannus veden laatuun tai tuottoon liittyen
 • Opas vesikaivon omistajille kaivon kunnossapitoon
 • Mahdollisista huolto- ja korjaustarpeista kirjataan asiakkaalle tarjous

Kaivon kuntotutkimuksen hinta

Kuntotutkimus on Suomen Kaivohuollon toteuttamana maksuton palvelu, joka voidaan tehdä missä tahansa Suomessa. Kuntotutkimuksen avulla kiinteistön omistaja saa kattavan käsityksen kaivon nykytilasta ja mahdollisista huoltotarpeista. Kesämökin kaivot kannattaa tarkastuttaa tavallista useammin, sillä talvella käyttämättä olleet kaivot ovat alttiimpia epäpuhtauksille ja ympäristön vaikutuksille.

Yleisimpiä ongelmia Suomen vesikaivoissa ovat rengaskaivojen sisäiset ja ulkoiset rakenteet sekä ympäristön aiheuttamat riskit. Jotta kaivovesi pysyisi puhtaana, tulisi kaivo huoltaa säännöllisesti. Kaivon järkevä sijainti ja huolellinen rakennustyö vaikuttavat nekin veden puhtauteen. Kaivon tulisi sijaita mahdollisimman kaukana esimerkiksi viemäriverkostoista.

Jos kaivovedessäsi on esimerkiksi kuolleita eläimiä tai renkaissa pintaveden valumisjälkiä, on syytä pyytää kaivon kuntotutkimus. Kaivotutkimus voi puolestaan kertoa, onko aiheellista pyytää meiltä tarjous kaivoveden tutkimuksesta, joka tulisi tehdä suositusten mukaan 3 vuoden välein. Oma laboratoriomme suorittaa kaivoveden tutkimuksen laadukkaasti ja nopeasti. Kaivoveden tutkimuksen hinta määräytyy (eri yksityiskohtien ja tekijöiden, esimerkiksi näytteen laajuuden perusteella), kun selvitämme kartoituksen yhteydessä asiakkaalle sopivan tutkimuksen laajuuden.

Vesikaivojen vedentuotannossa käytettävä kaivotekniikka on hyvä valita ammattilaisen avustamana. Valinnassa otetaan huomioon useita eri tekijöitä, joiden pohjalta kokonaisuus voidaan rakentaa toimivaksi järjestelmäksi. Meiltä saat tilattua kaikki vesikaivoissa käytettävät laitteet paikalleen asennettuna. Yhteistyö alan johtavien tuotevalmistajien kanssa takaa asiakkaillemme varmatoimiset ja pitkäikäiset järjestelmät.

Varaa maksuton kaivon kuntotutkimus

Voit myös soittaa: 041 313 0615

  Lähettämällä viestin hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn
  tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  10 pistettä

  Paljon on alalla yrittäjiä, mutta vain parhaat, Kuten Suomen Kaivohuolto, saavat 10 pistettä!

  Asiallinen palvelu

  Palvelu asiallista, kaikki tapahtui kuten sovittiin ja aikataulussa. Tiedotus toimi hyvin.

  Täydellinen palvelu

  Palvelu on täydellistä, alusta loppuun, työntekijät kohteliaita ja työnsä osaavia.

  Asiantuntevia ammattilaisia

  Kaivon huoltajat olivat asiantuntevia ammattilaisia, Työssä käytettävät koneet olivat tehokkaita ja työhön sopivia.

  Usein kysytyt kysymykset

  Suomessa on ELY-keskuksen mukaan 350 000 kaivoa välittömän huollon tarpeessa. Maksuttomien kuntotarkastusten myötä tarjoamme vesinäyte- ja huoltopalvelujamme asiakkaille, jotka niitä tarvitsevat. Tarjouksistamme voi myös kieltäytyä, sillä asiakkaaltamme kysytään kuntotarkastuksen päätteeksi, haluaako tämä huoltotarjouksen Suomen Kaivohuollolta. Pelkkä kuntotarkastuskin voi riittää!

  Kaivon huolto voi tarkoittaa esimerkiksi kaivojen tyhjennyksiä, tiivistyksiä, pohjamassojen vaihtoa, pohjaventtiilien vaihtoja, rengastuksia, routavauriokorjauksia, eristyksiä tai puhdistuksia ja desinfiointeja.

  Kaivoveden analysointi on erillinen palvelu, jonka avulla selviää onko puhtaaltakin näyttävässä juomavedessä esimerkiksi e.coli -bakteereja tai muita haitallisia tekijöitä. Tilaa vesinäyte soittamalla numeroomme 041 313 0615.

  Suositusten mukaan kaivovesi tulisi tutkia 3 vuoden välein. Suomen Kaivohuolto toteuttaa kaivoveden tutkimuksia omassa laboratoriossaan, jonka vuoksi saat luotettavat tulokset nopeasti.

  Tutustu muihin palveluihimme

  Vesikaivon kuntotutkimukset

  Toteutamme rengaskaivojen, porakaivojen sekä lähdekaivojen kuntotutkimukset veloituksetta ympäri Suomen.

  Tilaa kuntotutkimus

  Vesikaivohuollot

  Vesikaivojen huolto- ja korjaustoimenpiteillä saavutetaan laadukas talousvesi ympäri vuoden.

  Tutustu kaivohuoltoon

  Vesitornit

  Tarjoamme korkealaatuista vesitornien huoltoa, joka varmistaa veden laadun ja turvallisuuden.

  Tilaa kuntotutkimus

  Vesikaivon rakentaminen

  OneWell - All in One ratkaisu tekee vesikaivon hankinnasta helppoa ja nopeaa. Annamme vesikaivoillemme laatutakuun sekä veden riittävyydelle että sen laadulle.

  Lue lisää

  Kaivotekniikka

  Nykyaikainen kaivotekniikka varmistaa kiinteistöllesi pitkäikäisen ja toiminta-varman vedenjakelujärjestelmän.

  Lue lisää kaivotekniikasta

  Kaivotarvikkeet

  Kaivohuoltojen ohella palveluihimme kuuluvat kaivotarvikkeiden asennukset ja korjaukset. Meiltä löytyy laaja valikoima kaivotarvikkeita mm. kaivon kannet, kaivokalkit, pikabetonit, ilmaputket ja itsesäätyvät lämmityskaapelit.

  Tutustu valikoimaamme

  Vedensuodattimet

  Vedensuodattimet rengas- ja porakaivoihin sekä keskisuurin vedenottamoihin. Toteutamme myös asennukset ja huollot takuutyönä.

  Tutustu valikoimaamme

  Konetyöt

  Teemme kaivolle runkolinjat, asennamme routaeristykset, vedämme sähköt, oikaisemme renkaat, muokkaamme maat, putkitamme kaivot sekä toteutamme ojitukset ja rengastukset asiakkaan ja ennen kaikkea kaivon tarpeiden mukaisesti.

  Tutustu palveluihimme

  Verkostohuollot

  Kaivohuollon yhteydessä huollamme kiinteistön ja kaivon välisen runkoputkiston puhdistuksen. Toteutamme myös talon sisäisen käyttövesiverkoston puhdistuksen.

  Lue lisää menetelmistämme

  Desinfioinnit

  Kaivon desinfiointi tulee antaa ammattilaisen hoidettavaksi. Kun tilaat maksuttoman kaivon kuntotutkimuksen, teemme sinulle halutessasi tarjouksen kaivon puhdistuksesta ja desinfioinnista.

  Tutustu palveluihimme

  Vesinäytteet

  Toteutamme vesikaivojen vesianalyysit kokonaispalveluna. Laboratoriomme auttaa sinua tutkimaan käytössä olevan vedenlaadun ja löytämään ratkaisut turvalliseen veden saantiin.

  Tilaa vesinäyte

  Suomen Kaivohuolto

  Suomen Kaivohuolto on turvallinen valinta

  Suomen Kaivohuolto Oy toteuttaa vesikaivojen huollot ja korjaukset ”avaimet käteen” -palveluna ympäri vuoden. Asiakaskuntaamme kuuluvat vesiosuuskunnat, maatilat, yritykset, kaupungit sekä yksityiset kotitaloudet.

  Lue lisää

  Tilaa uutiskirjeemme!

  Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa kaivoista ja niiden huoltamisesta!

   Täyttämällä lomakkeen hyväksyn tietojeni tallentamisen markkinointirekisteriimme tietosuojaselosteemme mukaisesti.

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

   Ota yhteyttä

    Lähettämällä viestin hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn
    tietosuojaselosteemme mukaisesti.