Mitä huomioida kaivohuoltoa kilpailuttaessa?

Kaivohuollon kilpailuttamisessa tärkeää on ensinnäkin tietää, mitä toimenpiteitä huollettava kaivo vaatii, jotta alan yritykset voivat tehdä mahdollisimman tarkan tarjouksen. Huolletun vesikaivon tai porakaivon hinta kun voi koostua monesta eri yksityiskohdasta. Kaivon huolto voi tarkoittaa esimerkiksi seuraavia asioita:

 • kaivojen tyhjennykset
 • kaivojen syvennykset
 • pintavesitiivistykset
 • eristykset
 • pohjahiekkojen vaihdot
 • kaivokalkin asennukset
 • pohjaventtiilien vaihdot
 • kivikaivojen rengastukset
 • routavauriokorjaukset
 • routaeristeet
 • puhdistukset kuten korkeapainemenetelmäpesu, desinfiointi ja vesikaivon pohjan puhdistus, putkien pesut
 • konetyöt

Monikaan kaivon omistaja ei tiedä etukäteen, mitä kaikkea kaivolle tulisi tehdä. Kuinka siis välttyä niin ikäviltä yllätyksiltä, kuin odottamattoman suurelta hintalapulta? Suurelta hintalapulta ei välttämättä välty lainkaan, jos kaivo on huonossa kunnossa, mutta ainakin siihen varautuminen vähentää äkillistä stressiä.

Huomioon otettavat asiat kaivohuollon kilpailutuksessa

Tarjouksia kaivohuollosta pyydettäessä tulee tietää ainakin jossain määrin kaivon kunto, jotta tarjouksen antajat tietävät mitä toimenpiteitä he ensisijaisesti voivat ehdottaa ja mihin hintaan. Tarjouspyyntöä ennen kaivon omistajan tulee selvittää ja ymmärtää työn laajuus.

Edellä mainittu lista kertoo hieman mitä kaikkea kaivohuolto voi sisältää, mutta kyseisten toimenpiteiden lisäksi kaivohuollon tarjous voi käsittää myös muita tehtäviä.

Jos alan yritys tarjoaa huoltoa muihin yrityksiin nähden erikoisen halvalla, kannattaa tällaiseen yritykseen suhtautua varovaisesti. Jotta kaivohuolto voidaan tehdä huolella ja ammattimaisesti, tulee huoltoyrityksellä olla tarvittavat sekä laadukkaat laitteet ja tarvikkeet.

Kun asiakas joutuu hankkimaan tarvikkeita itse ja erikseen huoltoa varten, huollon hintalappu voi nousta sellaisten toimijoiden yläpuolelle, jotka toisivat tarvikkeet mukanaan. Suomen Kaivohuolto toimittaa tarvittaessa kaikki tarpeelliset tarvikkeet, joita huollossa käytetään: suodatinhiekan, suodatinsoran, vesikaivojen kannet, kaivokalkit, vesikaivopikabetonit, LVI-tarvikkeet, pumput, ilmaputket ja itsesäätyvät lämmityskaapelit.

Vaikka halpa hintalappu houkuttelisi pyytämään remonttihommissa kunnostautunutta lankomiestä tekemään kaivohuollon, kannattaa huolloissa kuitenkin maksaa todistetusta ammattitaidosta. Vaikka työvoimakustannukset vaikuttavat kaivohuollon tarjoukseen, asiantuntijuus on kuitenkin takuu laadukkaalle työlle.

Huonosti tehty kaivohuolto tarkoittaa ongelmia vesikaivolle ennemmin kuin myöhemmin. Joskus huollossa voi tulla myös positiivisia yllätyksiä, jos tarjouksen laatija on alan ammattilainen. Kivikaivon voi korjata esimerkiksi rengastamisella ja tällöin ei asiakkaan tarvitse maksaa uuden kaivon rakentamisen tai poraamisen hintaa.

Kun tarjoukset on saatu alan yrityksiltä, tulee sopimusehdot olla selkeät ja ymmärrettävät. Suomen Kaivohuollon tarjouksissa asiakkaalla on aina etukäteen tiedossa sopimusehdot ja urakan kokonaishinta.

Kaivon kuntotutkimus helpottamaan kaivohuollon kilpailutusta

Tähän mennessä mainitut vinkit huomioon otettavista asioista voivat auttaa tarjouspyyntöjen laatimisessa, mutta Suomen Kaivohuollolla on maksuton ratkaisu, jonka avulla asianmukaisen tarjouksen saaminen helpottuu ratkaisevasti.

Kuntotutkimus on Suomen Kaivohuollon maksuton palvelu, joka on saatavilla Suomen joka kolkassa. Kuntotutkimuksen avulla selviävät kaivon kunnon lisäksi myös mahdolliset tarpeet huollolle. Kuntotutkimuksen lopuksi saat luonnollisesti Suomen Kaivohuollon tarjouksen kaivon huollosta.

Jos pelkkä kaivon huolto ei riitä vesikaivon saattamiseksi kuntoon, ovat osaamisalaamme myös uudelleen rakentamiseen liittyvät työtehtävät. Meidän kauttamme hoituvat esimerkiksi kaivotekniikka, konetyöt, vedensuodattimet sekä vesinäytteiden ottaminen ja analysointi.

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä tietoa kaivoista ja niiden huoltamisesta!

  Täyttämällä lomakkeen hyväksyn tietojeni tallentamisen markkinointirekisteriimme tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.